Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Grand Café  Concordia gaat open  (26 april Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een Gendtse Vriend
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

De vaste crew van Grand Café  Concordia  heeft voor GuG de deuren op een kier gezet. De inrichting is bijna gereed en de tap aangesloten. Belangstellenden kunnen op 1 en 2 april hun nieuwsgierigheid  stillen. Het nieuwe grandcafé opent  met koffie met gebak en een drankje. Vanaf 3 april de lunch en vanaf Pasen diner. Concordia gaat 7 dagen per week open.

 Na een fikse verbouwing  wordt de laatste hand gelegd  aan de inrichting.  Hans, Ingrid en Harrie Cornelissen en de jonge compagnon Perla Stevens zijn er klaar voor om een frisse start te maken. De Hulhuizense gelegenheid met een rijke historie biedt ruimte aan circa vijftig personen. Het terras met een vorstelijk uitzicht op de Waal heeft 70 zitplaatsen.    

De familie Cornelissen is bescheiden. Harrie praat nog over een café, maar de gehele verdieping heeft een metamorfose ondergaan. Het keukentje van twee vierkante meter, waar Hans Cornelissen zijn frituurpan had staan, is elders een ruim geoutilleerde keuken geworden.

Perla Stevens heeft aan de horeca  een moderne schwung gegeven. “Je mag het nu een grand café noemen, zegt ze met een glimlach. Ze heeft ervaring opgedaan bij Van der Valk. De doelstelling van het concern is de gasten naar de zin te maken. “Horeca is een vak. Je moet het leuk vinden om mensen het naar de zin te maken.”
 

Gin met een bleometje

De ingebruikneming van Concordia gaat in etappes.  Op 1 en 2 april is het open dag. “Wij willen rustig starten”, zegt Hans. Dan is er wel meteen een primeur.  Concordia heeft een eigen gin op de kaart staan. Zelf samengesteld met fruit, kruiden en een ‘bloemetje’, laat Perla weten. “Geschikt voor cocktails.”  En welk bloemetje? Dat mogen onze gasten zelf proeven.  Het eigen Hulhuizer biertje op de tap is er ook!

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement