Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Heropening speeltuin Hulhuizen (zaterdag 18  mei) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een Gendtse Vriend
 
 
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
Werkgroep Speelweek Hulhuizen
 
 
 
 
 
 
 
Willem, nooit te jong om vrijwilliger te zijn
 
 

De zon doet stevig zijn best om het opstootje nog gezelliger te maken. Kinderen genieten van de nieuwe speeltoestellen van speeltuin Hulhuizen. Volwassenen maken met elkaar een praatje. De sfeer is gemoedelijk. Burgemeester Wilco Witjes van Hulhuizen200 heeft zijn ambtsketen thuus aon de Munnikhofsestraot gelaote. Hij komt om een foto te maken van de nieuwe werkgroep Speelweek Hulhuizen. Bestuurslid Bas Vermaas van Stichting Sport- en Speeltuinvereniging Hulhuizen checkt de laatste puntjes. De heropening van misschien wel de mooiste speeltuin van Lingewaard kan beginnen.
 

Zijn openingswoord is kort maar krachtig. Ouders opa’s en oma’s hebben iets meer geduld, maar Bas weet dat kinderen staan te popelen om weer te mogen spelen. “De speeltuin was al leuk, maar nu is het nóg aantrekkelijker.” Dit heeft vooral te maken met de uitkomst van de enquête. Water en zand zijn behoorlijk uitgebreid. En er stond al zoveel, vertelt hij de toehoorders. Tussen de regels door liet Bas Vermaas weten dat de rek er niet uit is. “Veel wensen zijn vervuld, maar alles hebben we ‘nu’ niet kunnen doen.”

Blub

Het officiële gebeuren is achter de rug. Kinderen heroveren hun domein. Van schepjes en emmertjes wordt gretig gebruik gemaakt. Het water spettert. Zand wordt heerlijke blub.

En hier doen we het allemaal voor, zegt Bas kijkend vanaf het terras. Dat nu veilig leidingwater uit de toestellen stroomt, is voor de vrijwilligers een hele klus geweest. Het meeste werk zit onze grond, legt Bas uit.

Een speeltuin met waterattributen moet zich wapenen tegen Salmonella-besmetting. De veiligheid van toestellen afzonderlijk zorgt voor dikke pakken papier met veiligheidsvoorschriften, leg Bas Vermaas uit. Zo moet tussen de verschillende toestellen genoeg ruimte zijn zodat er royaal tussendoor bewogen kan worden. Toestellen dienen stabiel en onbeweeglijk te zijn verankerd; hoeken, randen en punten van toestellen mogen niet scherp zijn. Houten toestellen splintervrij, en nog heel veel meer. Speeltuin Hulhuizen heeft dat allemaal onder controle.

Rookvrij

Doriene Hoogveld loopt ook te stralen. Vooral om te zien dat kinderen met water en zand hartstikke tevreden kunnen zijn. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn, weet Dorien. Zij meldt nog een nieuw initiatief van speeltuin Hulhuizen: De Peuterochtend. Wanneer de ‘grote kinderen’ naar school zijn kunnen peuters op dinsdag van 9.30  tot 11.30 uur met hun leeftijdgenootjes ongestoord met elkaar spelen. Voor de mams, paps, oma’s en  opa’s het ultieme moment om de durpse verhalen door te nemen.  En voor niet-rokers. Speeltuin Hulhuizen is rookvrij!

 
 
Lekker beppen
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement