Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Hoog water in de zomer (vrijdag 16 juli) Terug Vťpť
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een Gendtse Vriend
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Het is niet zo diep.
Campinggasten poseren vur GuG op hun knei'jers ien de Waol.
Leuk vur thuus

 
 
 

Toch sneu, 84 jaar

 
 

AnciŽlla en Roger beheren Camping Waalstrand in Hulhuizen sinds 2001. In de zomer van 2013 was het ook hoog water. Zomer 2021 in Hulhuizen, er komt weer  een hele sloemp waoter naar ons toe.

Een groep campinggasten heeft de vakantie moeten afbreken. Maar toch, op Camping Waalstrand heerst geen treurnis. Iedereen blijft opvallend goed geluimd. De natuur is de baas. Alles willen en moeten we regelen, maar tegen de natuur is  niemand opgewassen, zo is de teneur.

Hogere plek

Enkelen hebben een hogere plek gekregen. Maar ook mensen die met hun caravan vroegtijdig naar huis moeten,  ondergaan het opdringerige water gelaten.  AnciŽlla en Roger hebben er alles aan gedaan om de gasten vroegtijdig te informeren. Klaarmaken voor vertrek verliep gisteren dan ook rustig.Vandaag de laatste handelingen voordat het water komt. Dan is  het verplaatsen van de stacaravans aan de beurt. Even werd gehoopt dat die konden blijven staan. Echter, het risico is te groot dat de rivier onder de wagens komt. Het is dan juist de golfslag die voor problemen zorgt.De verhuisde gasten maken hun caravan op de hoge plek weer bewoonbaar. Beneden zien ze Roger de eerste stacaravan wegrijden.  De gasten staan morgen als eregasten boven het stijgende rivierwater. Wij hebben hier nog nooit zoín spannende dagen gehad, zegt een vrouw. Als ze thuiskomt heeft ze hele verhalen te vertellen, belooft ze. Haar vingerveegtelefoon staat aan om het thuisfront met actueel nieuws te informeren.

AnciŽlla, de spin in het web van Camping Waalstrand. Minder gasten en toch  stervensdruk met bellen en regelen. Op de afgesloten parkeerplaats verzoek ze Duitse motorrijders om ergens anders te parkeren. Zij willen lunchen op het terras van Concordia.

Waalterras

Het hoogste peil wordt  maandag of dinsdag verwacht. Jullie zullen dan wel vakantie hebben, zo is de gedachten van een bezoeker.  Niet wetend dat als het water is  gezakt, het werk echt gaat beginnen. De camping moet zo snel mogelijk weer bewoonbaar worden. De eerste boomstammen en een koelkast zijn  al voorbij gekomen. Naar verwacht komt uit het Duitse rampgebied nog heel veel spullen door de Waal. Wat blijft op de camping achter.   Wie het hoge water wil bekijken, Waalterras van Concordia biedt een geweldig uitzicht over een extreem brede Waal en een nat Camping Waalstrand.   

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement