Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Klootschieten  Pinkster aan de Waal Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een Gendtse Vriend
 
 
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
Elk team kan op een prijs rekenen
 
 
Het verkeer gé veur
 
 
 
 
Klussen gé vur het klootschieten
 
 

Comité Hulhuizen200 kondigt met veul bravoure hun tweede Open Kampioenschap Klootschieten Hulhuizen aan. In samenwerking met Zaal Concordia wordt tijdens Pinkster aan de Waal aan een nieuwe traditie gewerkt. Twaalf teams hebben zich aangemeld. Het liek er veul op dat ien Hullese het klootschiéte vaste vúút aon de grond krieg.

Vorig jaar was de algemene opmerking dat het wedstrijdparcours door de polder mooi, maar veel te lang was. Vooral vur de bláge. De organisatoren hebben zich dat aangetrokken. Vandaag een gezellig parcours van 2,6 kilometer door Hulhuizen.

De loting in zaal Concordia  bepaalt welke team tegen elkaar uitkomen. GuG was hierbij aanwezig en hoorde opvallende verhalen.

Captain Tonny Mielder gé vur de gezelligheid. Hannes Helse  zegt vur de volle winst te gaon. Vur de beker met de grote oren.

Dat het na het slechte weer en harde wiend vandaag de zon zien best doet, is volgens Jos Niels verklaarbaar. Hij heeft behalve een weesgegroetje richting Maria. ook een kaarsje opgestoken in de Mariakapel van Hulhuizen.

Traditie Twente

Eige tradisie

Hulhuizen maakt zijn eigen traditie en geschiedenis. Rond 1500 was de sport in heel Nederland populair. De sport heeft een lange traditie op het platteland van Twente. Wilco Witjes demonstreerde zonder blikken of blozen een eigen variant van de traditionele kloot. Om geen schade toe te brengen aan geparkeerde auto’s en huizen heeft het Comité Hulhuizen200 gekozen voor een kleine voetbal. En Wilco krieg geliek. De ballen kwamen overal terecht. Van diep ien de sloot tot hoog op de steiger.

Goed zo, onderhands gooien

Bietje te hoog

 
 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement