Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Hét ooievaarsnest  (zaterdag 19 januari)   Pssst. Hulhuizen gaat zoemen Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een Gendtse Vriend
 
 
 
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 
 
 
 
 
 
Mieke en Eddie van Aalten.

Hulhuizen heeft een ooievaarsnest.

Mooi, maar alleen comité Hulhuizen200 weet van het plaatsen een bescheiden mediagebeuren te maken.

In de schuur van Mieke en Eddie van Aalten was een gezellig opstootje.

Wethouder Helga Witjes was op uitnodiging ook aanwezig.

Haar overbuurman Marcel Janssen heeft vorig jaar op Borden zonder ophef een zelfgemaakt ooievaarsnest geplaatst.

Geen wethouder, geen media.

Vincent Bos van weekblad Lingewaard Lokaal vraagt bewoners van Hulhuizen het hemd van hun lijf.

Camera’s van Omroep Lingewaard en De Berichten van St. Jozef zoemen richting de schuin opgetrokken paal.

Dit jaar volgt door een actie van Theo van Workum een tweede ooievaarsnest in Hulhuizen.

Wat maakt deze ooievaarsnest er zo bijzonder?

Wat is het geheim van Hulhuizen?

Huiskamer van Hulhuizen

Comitélid Jos van Betuw lacht. Hij lijkt ook geen pasklaar antwoord te hebben. Betrokkenheid, mompelt hij. En dat het comité zeer actief is en barst van ambities. In de Huiskamer van Hulhuizen broeit tijdens vergaderingen van alles.

Het ooievaarsnest is het resultaat van deelname aan de actie Lingewaard Doet. Binnen twee weken was het benodigde bedrag van 1.500 euro bij elkaar gesprokkeld. Een nieuw initiatief is alweer in de maak, verklapt Jos van Betuw.
Hij liep al langer rond om in Hulhuizen een ooievaarsnest te plaatsen. Jos is ook actief lid bij IVN afdeling RijnWaal. Door een bestuiving met Wilco Witjes kwam het comité al gauw tot actie.

Wilde Bijen

Hulhuizen200 heeft zich ook gemeld voor de tweede ronde van Lingewaard Doet. Ook nu komt er een gezamenlijke actie met IVN RijnWaal. Onder de noemer ‘Heel Hulhuizen zoemt’ wordt aandacht besteed aan wilde bijen. De Nederlandse bijen zijn in gevaar, zeg Van Betuw. De grootste bedreiging komt door gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. En daar gaat Hulhuizen wat aan doen. Stroken van minimaal 4 meter breed worden ingezaaid met bloemen. Naar geschikte locatie wordt nog gezocht. Verder komt er in heerlijkheid Hulhuizen een heus bijenhotel te staan. Dit alles wordt feestelijk en educatief verpakt in een volgend opstootje op 22 april.

Het ooievaarsnest staat in het weiland van Mieke en Eddie van Aalten. Ze wonen 4 jaar in Hulhuizen. En met heel veel plezier, zegt Mieke. “Ze zijn in Hulhuizen zo gewoon onder elkaar.”
Ze heeft subsidie aangevraagd voor een vakantie naar zuid Afrika. Uh? Ja, om ooievaars naar Hulhuizen te jagen, zei Mieke van Aalten. Even leek het er op dat de Van Aaltens het in Zuid Afrika rustig aan kunnen doen. Voorzitter Wilco Witjes bracht de aanwezigen in beroering. Hij had net een ooievaar zien overvliegen. Echt waar, zei de opgewonden burgemeester van heerlijkheid Hulhuizen.

 
2 meter de grond in
 
 
 

Naar het archief