Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Flowerpower in Hulhuizen (zaterdag 27 juli) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een Gendtse Vriend
 
 
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 

Bingoooooo!!!

 
 

De geheimzinnige bezoeker

Camping Waalstrand heeft het over een andere boeg gegooid. Geen jaarmarkt, maar een pleinfeest  met thema. Dit jaar in het teken van de Flowerpower. Hippies in Hulhuizen! GuG is benieuwd.  Op weg naar het pleinfeest wordt een beeld gevormd.  Café Concordia ook als wietcafé? Waalstrand ook met tenten voor communes, kampvuren en zweverige muziek?  Peace ien Hulluze?

Voor deze tekst ga ik terug naar mijn jeugd van eind 60, begin 70 en kies voor  mijn CD Woodstock ’69. Lang geleden gedraaid. Crosby, Stills, Nash & Young, Jimi Hendrix en natuurlijk Jefferson Airplane, Country Joe and the Fish en Janis Joplin. Muziek die nog steeds door merg en been gaat.

Beschaafd gekeuvel

De moderne flowerpower ien Hulluze is anders. De gasten vermaken zich met beschaafd gekeuvel biertje, ijsje, riefkoek en bingo. Muzikaal vertier door de 73-jarige  accordeonist Tony Willems uit Loo en Hugo Peeters uut ons durp.

Een tafel met verkleedde campinggasten in flowerpowersfeer  verbeeldt het thema van het pleinfeest.  Jos Niels zegt, alsof hij een hippie is gewès, het jammer te vinden dat hij kortgeléje zien klere uut zien jeug hèt opgeruumd.

Wethouder Jos hoort bij het ‘college van Hulhuizen 200’.  Peace ien Hulluze? Burgemeester Wilco Witjes knikt instemmend. Camping Waalstrand hoort met trots bij Hulluze. Maar wel aan de grens. Gin last van drukte ien het ‘centrum van Hulluze’, maar wel profiteren als er op de camping een gezellig opstootje is.

GuG kiek um zich hin. Veul vrimd volk. Gendtse inwoners hebben zich als minderheid tussen vakantievierders gemengd. Mensen van ver weg rijden naar Gendt om op vakantie te gaan. Peace ien Hulluze.  

Groeten uit Hulhuizen

 

 

 

 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement