Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Nieuwjaarsreceptie (zaterdag 12 januari) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een Gendtse Vriend
 
 
 
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nieuwjaarsreceptie Hulhuizen. Pakweg 120 woningen in een kabouterbuurtschap en toch krupe ze voor een opstootje in de huiskamer van Hulhuizen bij elkaar. Hans en Ingrid van Concordia hadden voor soep en een stevig stamppot gezorgd. Voor de blage van de toekomst waren er broodjes knakworst.

De nieuwjaarsreceptie is ontstaan door het jubileumjaar van Hulhuizen 200 jaar. In 2017 was de viering dat heerlijkheid Hulhuizen op 1 maart 1817 werd ingedeeld bij de gemeente Gendt. Voorheen was Hulhuizen Duits, een enclave van Kleve. Het comité Hulhuizen200 besloot het feestjaar een blijvend karakter te geven. Met als centrum zaal Concordia, de huiskamer van Hulleze.

En het was gezellig druk in de huiskamer. De klets liep als rode draad door de huiskamer. Alsof ze in het kleine buurtschap elkaar in geen maanden hadden gezien. Dat bewijst volgens voorzitter Wilco Witjes de samenhang in Hulhuizen. Ook oud-inwoners waren aanwezig. En inwoners die het afgelopen jaar in Hulhuizen zijn komen te wonen.

 Burgemeester

Het Gendtse buurtschap stevent af op een zelfstandige organisatie. Een enclave van Lingewaard met een eigen bestuur en officiële informatiekanalen. Facebook wordt goed bezocht. Om zoveel mogelijk inwoners te bereiken is er ook een website. ‘Burgemeester’ Witjes van Hulhuizen zoekt hiervoor nog een sponsor, zodat de gratis website advertentievrij kan opereren.

In zijn nieuwjaarstoespraak had de burgemeester ook een verzoek. WhatsApp is alleen bedoeld om direct met elkaar in contact te komen wanneer calamiteiten of verdachte situaties gesignaleerd worden. Buurtpreventie App Hulhuizen mag alleen gebruikt worden voor signalering en alarmering. Hij vraagt hiermee rekening te houden. Uit de woorden van de burgemeester zou je kunnen opmaken dat WhatsApp Hulhuizen soms meer lijkt op een digitale babbelbox met vele tegenreacties en duimen.

Toekomst

Zondag 9 juni wordt onder de vlag van Hulhuizen200  Pinkster aan de Waal gehouden. En er is alweer een nieuw feest in voorbereiding, zo verklapt Wilco Witjes. Op 3 november is er in zaal Concordia het opstootje 70&80 Party Hulhuizen. met muziek uit de jaren 70 en 80. Hulhuizen blijft zo in beweging. En dat gaat door totdat blijkt dat er geen draagvlak meer is voor Hulhuizen200, zo is volgens Witjes de gedachte van het bestuur.

 
 
 
 
 
 
 

Naar het archief