Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
SpeelDAG Hulhuizen (23 juli) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een Gendtse Vriend
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Er was ook water!

De werkgroep spultuin Hulleze kent het klappen van de zweep. Als een geoliede machine hebben de 8 werkgroepsleden en zo’n 35 ondersteunende vrijwilligers de blage van groot tot klein bezig weten te houden op de speelDAG 2021. De traditionele Speelweek is vanwege de gemeentelijke coronavoorschriften in één dag gegoten. En met het eigeste  werk vur een normale spulweek, zegt Frank van den Brink met voldoening.  Eind januari komt de werkgroep jaarlijks voor het eerst bijeen. De vraag luidt dan; wat doen we dit jaar?   GuG heeft zoal gezien; wedstrijd, samenwerken, smikkelen, joechjachen,  ravotten, spelen, kletsen en vooral van huus weg, samezien en genieten.

Op het voetbalveld is het een gezellige en gestructureerde janboel. Water doet haast alles. De bedoeling is dat alleen kinderen nat zouden worden, maar gaandenweg zijn de vrijwilligers buiten het spelreglement om ook bij een waterspektakel betrokken. Discomuziek schalt door de speakers. De lichamen bewegen en de vingers gaan hupsend en wel omhoog.  En dat is rode draad. Eén grote familie. Jong volwassenen en kinderen samen aan het dollen.

In de middagpauze is het even rust. Tijd voor drinken en een broodje met knakworst. De ‘inkoop’ was erg ruim. Niemand hoeft met een half lege maag de middag in. Een tweede of zelfs een derde broodje is mogelijk. En dat dankzij Albert Heijn. Van den Brink lacht. “Wij houwe niks over heur.” Appie noemt hij graag als sponsor die de nodige producten gratis heeft geschonken. Van grúne zeep tot een ijsje aan het eind van een geslaagde speelDAG 2021.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement