Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Vakantie in eige durp (woensdag10 juli) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een Gendtse Vriend
 
 
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

Het ultieme vakantiegevoel ien eige durp

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mogen wij samen op de foto? Tuurlijk!

Volgens het Nibud gaat ruim een kwart van de Nederlanders niet op vakantie. De grootste reden zijn de kosten. Volgens GuG zijn er nog redenen genoeg op thuus te blieve. Gin reisstress, gin gedoe met koffers en tassen meezeulen en niet aansluiten op stilstaand blik  op de Route du Soleil.
Gewoon via de Tour de Durp op de fiets naar de Expeditie Hulhuizen. Vakantieplezier op misschien wel de mooiste speeltuin van Lingewaard én omstreken.

Het zonnetje probeert met wisselend succes om door de sluierbewolking te dringen. Op de ontspannen vakantiesfeer heeft het geen invloed. Moeders op bankje kletsen wat, kleine kinderen hebben genoeg aan zand, water, emmertje en een schepje. Soms wordt er wat lekkers toegestopt.

De meer grotere kinderen zijn zonder hun ouders aanwezig. Voor de twaalfde speelweek van de Speeltuinvereniging Hulhuizen. Kinderen worden de hele week beziggehouden.

GuG is vanmorgen op bezoek. De jongere kinderen van basisschoolgroep 2 tot en met 5 zijn bezig op het terrein, terwijl de blage van basisschoolgroep 6, 7 en 8 op Zwembad Walburgen zich kunnen uitleven.

Blijkbaar is een survivalspel niet voldoende om ze muuj te kriege. Tussendoor rennen er wel een paar jongens en meiden naar speeltuintoestellen. Op gewoon rustig lopen rust kennelijk een taboe. Anderen weten jonge begeleiders met succes uit te dagen voor een stoeipartijtje. Een typerend beeld van de onderlinge sfeer op de Speelweek Hulhuizen.

 
 

 De organisatie weet ieder jaar voldoende begeleiders op de been te krijgen. Jong grut van het voortgezet onderwijs, vaste vrijwilligers en moeders of vaders die dringend gevraagd worden om een halve dag in de week te helpen.

Malou Poelmans, moeder van Stef en Fien, heeft deze ochtend geholpen. En ze heeft genoten. Wat haar is opgevallen, is de gemoedelijke sfeer. Kinderen van alle leeftijden rennen, stoeien en spelen met elkaar. Een schoolbarrière is er niet. Ze zijn de hele tijd met elkaar bezig, zo is Malou opgevallen. En mams heeft ’s avond gin kiend ȏn Stef. Het kereltje uut de Diekstraot is dan muuskapot.

 

Samen delen

 
 
 
 
 

Even alleen zijn mag ook

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement