Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Prinsentaart voor Jos Niels (27 februari) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een Gendtse Vriend
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

De vurbereidingstied  vur  het Lingewaardse traditionele taartbakken ien ons durp was te kort. Gin Lingewaardse  carnavalsprinsen op un kluutje. De langstzittende prins Goewan d’n Leste  zei: we gaon de veur  en gin gezeur. Met zien schoonheid Janneke bestelde hij een taart bij de durpsbakker Aad Mielder, liet er een kapelleke  op versieren en toog met zien gevolg richting Hullese.  Vur een eerbetoon aan Jos Niels, die samen met zien Annie Mariakapel Hulhuizen ien stand houdt.
 

Jos, niet gauw op zien mundje gevallen, werd door het blauw-gèle hofbezoek duidelijk verrast. Mar al snel wist Jos zien  gereutel op te pakken. Het werd een heerlijk Hulleses onderonsje. Prins Goewan had een emotionele  reden om zien prinsegebak naor Jos en Annie te brenge. Heerlijkheid Hullese én de Mariakapel betekenen veul vur de prins. De heerlijkheid is zien geboorteplèk. De Mariakapel een blijvende herinnering aan zien op 7-1-2021 overleden vaoder Willie Wiecherink.Het herdenkingstegeltje hangt met trots op de kapelmuur. ”Hij heeft de lèste pronkzitting nog mogen meemaken”, zegt Goewan op tevreden toon.
Carnaval is meer dan carnaval. Op zien tied een borrel en een ontroerend momentje om ien te lieste. In het schrift voor bezoekers schrijft Goewan d’n Leste zien bodschap. “Lieve Jos en Annie. Wat fijn dat jullie deze mariakapel hebben gebouwd. Het geeft ons een…….” De rest mag iedereen zelf lèze. Ien de Mariakapel van Hullese.  

 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement