Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Onze kermis  (zaterdag 28 augustus) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 

Binnen de geldende coronamaatregelen zal je tijdens en na een concert op het plein helemaal in de ouderwetse kermissferen verkeren, zo meldt St. Sebastianus.  Vier dagen kermis gepropt in een pleinfestival van twee en een half uur.

 

Terwijl het plein wordt klaargemaakt lopen schutters richting de schietwei achter de diek. Het koningschieten gé nie deur. Flessen drank onder de arm. Het is afgelast, zegt GuG.  Da’h make we zelf wel uut, roept de jongeman. “Wij zien het hier helemȏl nie mee ins.” Het kermisbloed stuwt naar zijn hoofd en mengt zich bij de groep onderaon de diek.

 
 
 
Oh? aon het iendrinken?

De tijd roept om zo langzamerhand naar het plein te gaan. Op het terras van De Klok zoeken mensen hun plek. Live-muziek mag niet van de gemeente, zelfs nie uut een geluidsbox. De Gendtse kermis is meer dan een schuttersfeest. De kermis is ook hét evenement om elkaar gezellig te ontmoeten, waar dan ook.

Binnen de geldende coronamaatregelen zoeken gasten van de middageditie op het afgeschermde plein hun plek. Gendt lijkt ineens echt een stad. Nieuwsgierige durpelingen zonder schutterskaart gluren met hun vingerveegtelefoon door de spleten. Beveiligers (!) lopen met polsbandjes. Iedereen weet, feesten mag, je moet wel op je kont blijven zitten.  Gendt lijkt ineens echt een stad met stadse fratsen.
Sebastianus begint hun vier dagen schuttersfeest muzikaal te vertalen. Het  publiek van jong tot oud is nieuwsgierig. Wat gaat het worden. Een Gendtse kermis om volgens de opgelegde regels van burgemeester Nelly Kalfs op je kont te blijven zitten? Het lijkt aardig stand te houden.
Totdat de biertjes invloed krijgen en Hugo Peeters gé zingen. Het bewijst dat Gendt de ouderwetse kermissfeer heeft gemist. De burgemeester was erbij en keek er naar.

 Kiek naar de niet afgeschermde pagina.
 

 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement