Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Koningin, lze en slap lullen  (Maandag 28 augustus ) Terug Vp
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Schutterskoning Paco Huisman, koningin Corrienne met de jeugdkoning Joep Martens krijgen vandaag alle aandacht. Wanneer Corrienne de voordeur uitstapt, klinkt uit met name vrouwelijke kelen een goedkeurend gejoel over haar verschijning.

Op straat staan de eerste schutters al te wachten op de opening van de mobiele Klokkroeg. Heineken is het levensvocht om in stemming te komen, een goed gesprek te houden, sterke verhalen te vertellen of op zien Gndts gewoon slap te lullen.  Het mik nie uut.

GuG stiefelt door de menigte. Er bewegen zich opvallend veel kinderen over het asfalt. De toekomst van het schuttersfeest liek verzekerd.
Het is een straatfeest met de volle goedkeuring van de gemeente. Je valt op met n fles in de hand. Twee biertjes tussen de vingers geklemd is standaard. met de volle goedkeuring van de gemeente.

Voorzitter Hans Leenders wil met de meute om half twaalf vertrekken naar de schutterstent. Een kwartier daarvoor wordt al begonnen met een luzetak te scoren. Er zijn papas bij die hun jong  het takkenzwaaien bijbrengen. Een paps uut Haalderen weet nog niet hoe het moet. Luizen, luizen, roept hij trots naar zien jong.  GuG corrigeert hem met les 1: Luuze, luuze. Volgend jaar komt hij ongetwijfeld terug.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement