Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Paco Huisman schiet nuchter en kordaat  (zaterdag 26 augustus ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paco Huisman klonk al geruime tijd uit de diepe  krochten van Sebastianus als de enige echte kandidaat voor  het koningschap. Tot de inschrijving van kandidaten is het nooit zeker. Je wit mar nooit, Paco bleef vandaag rustig. Ik heb hem nog nooit sinas zien drinken, smoesde een schietweibezoeker aan GuG.

Op de diek ging er heel anders aan toe. De koelboxen gaan open. De Klok verkoopt koel bier en limonade bij de vleet. Het durpsfestijn achter de diek, stelt organisatorisch eigenlijk weinig voor. Toeschouwers volgen de strijd nauwelijks. Het prijs- en koningschieten is een uniek decor van De Gendtse Kermis. Een gezinsfeest waar ieder zijn plezier kan vinden. Er wordt gedronken, genipt en gezopen. Lege flessen zijn een goudmijn voor statiegeldzoekers.  Alles loopt door elkaar of kruup tegen de diek aon. Het is een geweldige traditie, roept Aart Slob met zijn eeuwige glimlach. In zijn ‘gewone leven’ is hij Doornenburger en wethouder van Lingewaard. Vandaag is hij schutterslid van schutterij Sebastianus. “Dit  is een geweldige traditie. Moet je eens kijken hoeveel mensen er zijn. Dit zie je toch nergens?”
Sinas heeft zijn werk gedaan. Paco schiet zich met 15 schoten nuchter en kordaat tot koning. Pluvius breekt zijn donkere beladen wolken open. Het stoort de schutters nauwelijks. Het feest wordt er alleen maar gezelliger door.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oud koning koopt zijn eigen bier

Pluvis komt. Leve de koning

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement