Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Traditie  (dinsdag 29 augusus ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De pony- en paardenkeuring, in de durpse volksmond nog steeds de traditionele peerdemèt genoemd. Tradities zijn om in ere te houden. De tijd dat de zandige Dorpstraat het toneel was van sigaar rokende handelaren die na hun handel al in de vroege ochtenduren een borrel gingen drinken. Het voor een leek ondoorzichtig handenklap is geschiedenis en kum nooit meer terug. Gebleven zijn de inmiddels senioren met hun herinneringen uut de goeie ouwe tied.  Achter de dranghekken staan ze nu als deskundigen.

De rest van het publiek komt voor de sfeer. Geen verstand van keuringen, wel het durpse leven. Effe dur uut zien, is vaak de drijfveer. Toevallige ontmoetingen zijn aanleiding om op straat even een praatje te maken.  

Helaas moet het durp constateren dat de publieke belangstelling tanend is. Bij het slotfestijn van de versierde pony’s waren slechts twee inschrijvingen met een matige belangstelling. Tradities zijn om in ere te houden. Tradities kunnen alleen met hulp van nieuwe initiatieven levendig blijven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement