Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Keuvelen met  Rob en Loes Cappelleveen Terug Vépé
   
 
De Coronamaatregelen zijn gelukkig enigszins verslapt. Het leven komt weer op gang. Voorjaar, ons durp zwelt aan met tijdelijke inwoners. Met mensen die graag ien ons durp tijdelijk willen wonen, recreëren en misschien ook boodschappen doen. Wat trekt ze naar Gendt? Om antwoord te krijgen zoekt GuG deze mensen op. In hun caravan, tent of camper op Camping Waalstrand van Roger Cornelissen en Anciëlla Tap. Een bezoek begint met niets. Hallo, mag ik jullie wat vragen? Nee, komt niet voor. Zomaar wat keuvelen, want ieder mens is uniek met een persoonlijk verhaal. Iedere keer mondt het uit in een gesprek aan de Waal!

Keuvelen met Rob en Loes van Cappelleveen

De zon doet zijn uiterste best. We moeten naar buiten, is dan het gevoel. Zeker met de versoepelingen van de coronamaatregelen. Een frisse wind uit het noorden maakt het campingleven echter niet optimaal. Het zwembad is nog leeg, maar weinigen zouden het in het hoofd halen om een duik te nemen. Toch hebben campingliefhebbers een bijzonder buitengevoel, zo lijkt het: het ultieme buitenlevengevoel dwaalt over de camping. Op weg naar mijn bezoek zegt iedereen me goeie dag of knikt. Campingbewoners leven buiten.

Ze hebben een grote grijze camper, zo heeft Anciëlla me de weg gewezen. Nou ja, De kampeerauto is een hit. Vorige maand werden er 84 procent méér nieuwe campers geregistreerd, in vergelijking met juni 2019. Gelukkig markeert een rood-witte windzak prominent mijn bezoekadres, want camperrijder Rob Cappelleveen (74) is een recreatieve dronevlieger. Voor de camper ligt zelfs een originele Landing Pad voor drones. Dit is echt een hobby van mijn man, zegt Loes (71) op voorzichtige toon.De fanatieke piloot lacht. Fotografie en beeldmontage zijn al langer zijn hobby. Op de IPad laat hij zijn laatste opname zien. Loes vraagt meteen of de gast daar wel interesse in heeft. Mijn knik is voldoende. Boven de Waal komt de zon op, de drone draait over de rivier. Een vrachtschip fungeert als een rekwisiet. De drone draait behoedzaam om vervolgens met een majestueuze blik te eindigen met beelden op de camping. De eerste rij voor de rivier is volgeboekt.Al vele jaren komen ze naar Gendt. De hele maand april zijn ze dit keer ien ons durp te gast. En alweer met veel genoegen. Voor het eerst met de ervaring van hagel. “Alles was hier wit”, weet Rob te vertellen. “Maar nu en elke keer hebben wij het gevoel om thuis te komen.” Loes is het roerend met haar man eens. “Roger en Anciëlla zijn zulke lieve mensen.” Ze heeft het beheerdersechtpaar nog nooit chagrijnig meegemaakt, vult ze aan. En dat vindt ze wel heel bijzonder. “Ik zou het zo niet kunnen.”
Het is door GuG veel gehoord, bezoekers komen voor een rustige en gemoedelijke camping. Rob knikt instemmend. “Zeg maar gerust dat een grote groep van rond onze leeftijd is. En vooral mensen die van rust en de rivier genieten komen met plezier terug.” Zo ook het Leerdamse echtpaar. Water staat in hun genen gegrift. Ze wonen in de nationale glasstad met uitzicht op een zijtak van de Linge¬. Hebben een zeiljacht gehad en ingeruild voor een camper van 7 meter.

 
Alle vakanties zijn grondig voorbereid als een project, lacht Rob op serieuze toon. Op zijn vingerveegtelefoon laat hij de fikse reeks van bezochte vakantiebestemmingen zien. Van Scandinavië, tot Marokko.
 
q
Bretagne aan de zee en Hulhuizen aan de Waal zijn hotspots.

Voor de voormalige Oostbloklanden is duidelijk minder belangstelling. Tja, die landen liggen niet aan het water, laat hij ongevraagd weten.
Bretagne aan de zee en Hulhuizen aan de Waal zijn hotspots. In augustus rijden ze weer naar hun vaste campingplaats op het Franse schiereiland. Opeens valt het oog op de Waal. Op deze rivier gebeurd altijd wat. Moet je eens kijken, wijst Rob naar een Veerhaven-duwcombinatie met zes bakken voor zich. “Hij vaart minder, zie je dat.” De stuurman moet wel, het is op de rivier stervensdruk. Het schouwspel is pal voor de camper die als eretribune dient. Drie schepen breed, twee stroomopwaarts en 1 stroomafwaarts. De kolos van zo’n 270 bij 22 meter moet wellicht meer ruimte krijgen om door de beruchte waalbocht te kunnen. Er gebeurt hier altijd wat, zegt Rob nogmaals.De vakantiegangers laten weten dat Hulhuizen net zo fijn is als een buitenlandse bestemming. Voor Loes speelt ook een rol dat ze bij calamiteiten dichtbij huis is. Ze is in Griekenland met spoed in het ziekenhuis terecht gekomen, waar bijna niemand van het personeel een woord Engels sprak.
“Hier is volop genieten.” Roger en Anciëlla doen er alles aan om het zo prettig mogelijk te maken. Ze noemt een aardig voorbeeld. Alle gasten kregen met Pasen een leuk plantje. Het gebaar betekent veel, zo voelt het.

Leerdam

Leerdam is een toeristisch stadje op de grens van Utrecht en Gelderland. Lingewaard zoekt verbindingen om toerisme zo stevig mogelijk uit te dragen. Rob en Loes weten op hun fiets een weg te vinden in de regio Arnhem Nijmegen. Gendt zien ze als een rustig dorp met een gering winkelaanbod voor de dagelijkse boodschap. Rob ziet corona als een sfeerbederver. Hij mijmert met plezier over onze traditionele evenementen. De kermis en het Kersenfeest zijn voor toeristen erg belangrijk.
In augustus hopen ze weer naar Camping Waalstrand in Gendt te komen. De camper is al gereserveerd door hun twee dochters.
 

 

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt doorendtse Vrienden
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 

Naar het archief van de camping

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement 

 

 

 
function clickNS4(e){ if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){ if (e.which==2||e.which==3){ alert(message); return false; } } } if (document.layers){ document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN); document.onmousedown=clickNS4; } else if (document.all&&!document.getElementById){ document.onmousedown=clickIE4; } document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false") // -->