Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Keuvelen met Herman en Herma uit Huissen Terug Vépé
   
 

Vanaf 1 april zwelt ons durp stevig aan met tijdelijke inwoners. Mensen die dan graag ien ons durp willen wonen, recreëren en boodschappen doen. Wat trekt ze naar Gendt? Om antwoord te krijgen zoekt GuG deze mensen op. In hun caravan, tent, camper, stacaravan of huurchalet op Camping Waalstrand van Roger Cornelissen en Anciëlla Tap.

 Keuvelen met Herman en Herma Schrijver 

Voorlopig zullen we moeten wennen aan de spelregels in de anderhalvemetersamenleving. Maar voor de rest zijn de coronamaatregelen stevig versoepeld. Deze zomer wordt wel anders dan anders. Nederlanders kiezen er massaal voor om in eigen land op vakantie te gaan. Er zijn geen beperkingen binnen Nederland om te reizen, zegt de overheid. “Het is wel belangrijk om drukte te vermijden, dus houd daar rekening mee bij de keuze voor uw bestemming. Denk ook eens aan andere regio’s of steden in plaats van de grote toeristische trekpleisters.” Anciëlla straalt van geluk. De zon schijnt, Camping Waalstrand is volgeboekt. Op het terras van Concordia genieten bezoekers van een drankje en uitzicht op de Waal. Gendt in pure vakantiesfeer. GuG is op zoek naar mensen die gehoor hebben geven aan de overheid om vakantie dichtbij huis vakantie te vieren.

Huissenaren
Huissenaren op vakantie ien ons durp?

Anciëlla heeft geen bedenktijd nodig. Ze tipt een echtpaar uit Huissen. “Na een aantal campers staat de stacaravan met Duitse gasten en daarnaast zitten  Herman en Herma Schrijver.” Huissenaren in Gendt op vakantie? De nieuwsgierigheid van GuG wordt aangenaam geprikkeld.
 

De stacaravan oogt Huissens. Zomerbloeiers bij de ingang (bloemenstad Huissen) en clownsschoenen symboliseren kennelijk het Bourgondisch stadje van plezier, dacht ik zo. De trekbel in de vorm van een specht hoeft niet gebruikt te worden. We wilde net weggaan maar kom verder, zegt Herman met een gastvrij gebaar. De tuinstoelen worden goed gezet. Koffie is in de maak.


 

Hij steekt spontaan meteen van wal. “Het uitzicht is net een televisie. Mooi toch, het is hier prachtig.” De rasechte Huissenaar wijst naar zijn tuin in 2 lagen en natuurlijk het maritieme schouwspel op de Waal. Als de bezoeker een compliment maakt voor de tuin is het voor Herman aanleiding om zijn ogenschijnlijk deskundigheid voor het voetlicht te brengen. In Huissen wonen ze in een patiowoning.

Dit is het eerste seizoen en meteen al groene vingers, meent hij. Terwijl zijn ‘deskundigheid wordt beargumenteert, is Herma bezig om de dooie bloemen uit de bakken te plukken. “Als ik het gras heb gemaaid denk aan twee dagen verder om het gras weer te mogen maaien.”  

Hotel

Herman (63) en Herma (66) zijn de eigenaar van Gasterij De Gulle Goedzak. Vroeger konden ze nog met hun vouwwagen op vakantie, maar vanwege hun werk kwam een vakantie vaak in de knel. Rustige dagen in de horeca werden benut om tussendoor een all-in hotel te boeken.
Een seizoenplek met een stacaravan op de camping was hun ultieme wens, zegt Herman. Ze kennen Camping Waalstrand al heel lang. Naar schatting zo’n veertig jaar toen zijn broers Jan en Geert een seizoenplek had. Het ’jonge stelletje’ Herman en Herma kwam graag op visite. Wat Herman is bijgebleven dat de camping was verdeeld in een gewone en luxe terrein gedeelte. Waar wij nu staan was het luxe gedeelte, laat Herman met een alleszeggende glimlach weten.  

Het echtpaar houdt van gezelligheid en mensen om zich heen. Gezelligheid zoals ze dat in Huissen gewend zijn. Herman had de bedoeling om dat hier door te trekken. Contact met ander gasten lukt hem aardig, maar hij wil meer. Zoals voor zijn caravan buurtactiviteiten organiseren. Voor de kinderen bijvoorbeeld Oudhollandse spelen, legt hij uit. “Gewoon om mensen het een beetje naar hun zin te maken.” Door de coronamaatregelen moeten die initiatieven even wachten.

Kleur 

Drie jaar hebben ze voor deze plek ingeschreven gestaan. Dit is hun eerste seizoen. En het bevalt prima, zo laten Herman en Herma duidelijk merken. Betrekt de lucht, dan zijn ze met elf minuten weer thuis.

Camping Waalstrand brengt kleur in je leven, meent Herman. Alles klopt. Op zijn tijd een hengeltje uitgooien om de gedachte los te laten, campinggasten ontmoeten, tuinieren en genieten van de scheepvaart. Er is genoeg te doen en te ontdekken. “Ik vraag me nog steeds af waar al die schepen met kolen vandaan komen en naar toe moeten.” Herman Schrijver lijkt geen man voor het bestuderen van bloemetjes, vogeltjes en bijtjes. Rust kan een horecaman doen veranderen. Rust in de tent. De vogels in Huissen fluiten kennelijk anders dan op de camping in Gendt. Bij kringloopwinkel Twice heeft Herman een vogelboek gekocht! En slapen is in Gendt een genot. Als een oostblokschip voorbij vaart, blijft hij luisteren totdat het geluid langzaam verstomt.  “Pop-pop-pop-pop. Heerlijk toch?”

 
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt doorendtse Vrienden
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

Naar het archief van de camping

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement 

 

 

 
function clickNS4(e){ if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){ if (e.which==2||e.which==3){ alert(message); return false; } } } if (document.layers){ document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN); document.onmousedown=clickNS4; } else if (document.all&&!document.getElementById){ document.onmousedown=clickIE4; } document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false") // -->