Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
100 jaar loterij Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door Vrienden van de loterij
 
 
 
 
 

Bestuur

Voorzitter
Pieter vd Broek

Secretaris
Sanne Witjes

Penningmeester Jaap Sommerdijk

Bestuurslid
Sara Ederveen
 

 

 

Een impressie van de keuring in 2007
 
 
 
 
 
 

Honderd jaar geleden werd door de ‘geachte bestuurders’ van de Gendtsche Paardenmarkt de eerste loterij gehouden. En dat mag gevierd worden, zegt het jonge bestuur van de Gendtse Paarden- en Ponykeuring. GuG mag de komende maanden verslag doen van de  voorbereiding.

De oudere generaties kunnen zich nog herinneren dat vroeger het prijzenpakket deels bestond uit levende have. Dat was voor zijn tijd, laat voorzitter Pieter van den Broek met een lach weten. “Een pony is denk ik niet meer van deze tijd.” Het jonge bestuur laat een frisse wind waaien. Op het gebied van lotenverkoop, trekking en prijzenpakket.

De eerste prijs is een reischeque t.w.v. 500 euro, beschikbaar gesteld door Maartje Peters van The Travelclub.

De 2e, 3e, en 4e prijs is een BBQ waardebon van 300 euro, beschikbaar gesteld door de Jongens van De Klok.

Mogelijkheden

De voorbereiding voor de laatste dinsdag van augustus staan deels nog in een ‘brainstormfase’, zegt de voorzitter. Er wordt naar gekeken wat de (wettelijke) mogelijkheden zijn om de trekking tijdens de keuring te houden. Tot vorig jaar was het de gewoonte om de notaris uit te nodigen om in Café de Klok de trekking te verrichten. Als het aan het bestuur ligt, gaat de trekking in de Dorpstraat plaatsvinden direct na de keuringen.

Er wordt aan gedacht om het programma iets uit te breiden. De verkiezing van de mooiste versierde pony gaat dit jaar de tweede editie in. Van den Broek zegt dat er organisatorisch echter weinig ruimte is voor een volgend activiteit. De belangrijkste reden is dat de gemeente de veiligheidsvoorschriften voor evenementen heeft opgeschroefd.

Dinsdag

Dat de laatste dinsdag van augustus in Gendt leeft, is de voorzitter wel duidelijk. Op een bijeenkomst, waar alle uitgenodigde deelnemers van keuringen aanwezig waren, werd de vraag gesteld of het evenement op zondag dan wel dinsdag gehouden moet worden. “Het was voor ons wel duidelijk. Unaniem was de stemming voor de dinsdag." Een stimulans voor het jonge bestuur om de traditie op kermisdinsdag te behouden, laat de voorzitter van de Paarden- en Ponykeuring weten. “Het leeft onder de deelnemers én Gendtse inwoners.”

Paarden- en Ponykeuring met braderie. Dinsdag 27 augustus, vanaf 9.00 uur.

 

 

 

 
 
 

Naar het archief