Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Het sentiment van sponsoren Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door Vrienden van de loterij
 
 
 
 
 

Bestuur

Voorzitter
Pieter vd Broek

Secretaris
Sanne Witjes

Penningmeester Jaap Sommerdijk

Bestuurslid
Sara Ederveen
 

 

 

Foto's uut de ouwe deus  (2008)

 
 
 
 
 

Nog even en op kermisdinsdag beleeft de honderdste Gendtse Paardenloterij zijn notariële trekking. Alle prijzen gaan er uit, zo garandeert het bestuur. De trekking richt zich louter  op de verkochte loten. Op verschillende plaatsen zijn ze te koop. Zoals bij Welkoop en het kantoor van Van Herwijnen en Kreston ien ons durp. Kopers krijgen al bij één lot van één euro een kop koffie of thee, zo belooft Jaap Sommerdiek.

Honderd jaar loterij, nog steeds zonder sponsoren geen prijzen. GuG ging op zoek naar het sentiment van de sponsoren.

BBQ arrangementen

De Jongens van De Klok zijn helder: “Zoals Schutterij Sint Sebastianus voor de traditie en folklore zorgt op de zaterdag, zondag en maandag van de Gendtse Kermis doet de Paarden- en ponymarkt dit al 100(!) jaar op de dinsdag.

Beide zijn onlosmakelijk verbonden met de Gendtse Kermis en zijn een niet te missen factor in dit weekend. Het is dan ook mooi dat er vorig jaar een frisse wind is gekomen en dat de kermisdinsdag nieuw leven in geblazen wordt met de Paarden- en ponykeuring. Hiermee wordt ook gelijk ingespeeld op de alsmaar toenemende eisen en verplichtingen die een dergelijke evenementen met zich mee brengen om het te mogen organiseren.

Deze inspanningen steunen wij van harte, want Gendtse tradities moeten in ere gehouden worden, ondanks de verandering van tijd. Het is goed te zien dat er een nieuw bestuur zit die oog heeft voor deze veranderende tijden en hier hun evenement op aanpast om zodoende ook voor de toekomst bestaansrecht te creëren.

De ondersteuning van,  de destijds nog Paarden- en ponymarkt is voor ons een erfenis van Cas en Joke. Zij droegen dit altijd een warm hart toe en hebben altijd een substantieel deel van de lotenverkoop voor hun rekening genomen. Dit proberen wij sindsdien zo goed mogelijk voort te zetten.

Dit is ook de reden dat we dit jaar 2 volledig verzorgd BBQ arrangementen t.w.v. € 300,- beschikbaar hebben gesteld. Reden genoeg om een lot één euro te kopen.

Loten zijn ook te koop bij ons in het café. ”

Reischeque

Ook Maartje Peters is gevallen voor de traditie. Als zelfstandig reisadviseur van The Travel Club heeft ze een bijdrage geleverd voor de hoofdprijs. Reizen, vakantie en Gendtse kermis kunnen botsen. Er zijn Gendtse inwoners die voor een weekeindje weg kiezen. Weg van de drukte, in plaats van kermis vieren of met de hele familie of vriendenploeg barbecueën. Dat zou misschien kunnen, zegt Maartje héél voorzichtig. Zij heeft een andere gedachte. ”De Gendtse kermis is een hele happening. Het is nog een dorpsfeest. Ze houden écht rekening met de kermisdagen.”

Zakelijk gezien is het voor de reisadviseur in de week voor en tijdens de kermis minder druk. “Ik weet niet beter dan dat de Paarden- en Ponykeuring erbij hoort. We gaan altijd even kijken. Ik kan met volle teugen genieten van de liefde die de paarden- en ponyeigenaren hebben voor hun dieren.”

En wat betreft de loterij? Maartje hoeft niet na te denken. “Doe je niet mee, dan mis je de kans op de hoofdprijs.” En dat is een reischeque van 500 euro. “Ja, ik ben best een beetje om hiervan een onderdeel te mogen schenken. ” Na kermisdinsdag inleveren bij het enige echte reisbureau van Gendt, voegt ze er fijntjes aan toe.

 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement