Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
   
 
   
Toegang de Waal definitief afgesloten (donderdag 4 november) Terug Vépé
 
 
Toegang werd altijd gedoogd
Deze afscheiding komt ook bij de loswal
 

Steenfabriek De Zandberg gaat de toegangsweg naar de Waal volledig afsluiten. Er zijn teveel ‘bijna ongelukken’ met vrachtwagens die met hun vracht vanaf de loswal naar het bedrijfsterrein hebben gereden. De bijna ongelukken waren met voetgangers of fietsers. De Zandberg waakt er voor dat er werkelijk een ongeluk plaatsvindt. Samen met K3Delta wordt aan een alternatieve route gewerkt.

Het gebied rond de loswal is in eigendom van De Zandberg. Tot nu toe is de toegang tot de waalstranden altijd gedoogd. Afsluiting kan daarom voor durpse onrust zorgen. Gezinnen, jongeren in de zomer en wandelaars die hun hond willen uitlaten, kiezen voor het natuurlijke rivierengebied. De ruige plekjes in de polder worden echter schaars.
Marten Smits, projectmedewerker bij K3Delta, begrijpt die gevoelens. Met stichting Lingewaard Natuurlijk is al contact geweest over de invulling. “Er komt een struinpad als alternatieve route naar de Waalstrandjes.” De ingang van het natuurlijke wandel- en fietspad komt bij het nog aan te leggen ooibos. “Het klopt dat het straks dan meer moeite kost om met strandspullen richting de loswal te komen, maar de toegang tot de Waal blijft dan wel mogelijk.”

Ideeën

Marten Smits ziet het struinpad als een voorbeeld hoe ideeën van zijn bedrijf én inwoners tot elkaar kunnen komen. En dat blijft K3Delta nastreven. Ook in de Gendtse polder, zegt de projectmedewerker. “Mochten mensen ideeën hebben of mee willen denken, dan horen wij dat altijd heel graag.”

Smits verwacht dat nog dit jaar het hardhoutooibos wordt aangeplant. Hetzelfde geldt voor het struinpad  langs  het Vossengat naar de Waal.

 

 

 

 

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

 

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement