Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Schoolkamp Tichelaar     (donderdag 19 en 20  mei ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 

Schoolkamp is een afscheid van  je vertrouwde en veilige basisschool. En dan slaat vorig jaar het noodlot toe. Wegens coronamaatregelen geen kamp. De boodschap kwam bikkelhard aan.

Dan doen we nu het alternatieve kamp in eigen dorp, zegt IKC de Tichelaar. Compleet met een overnachting, polderactiviteiten, workshops, barbecue en een ‘Kersenkoning 2021 met 2 prinsessen’. Drie dagen feest voor groep 7 en 8, teamleden en behulpzame ouders.  GuG was bij een paar momenten aanwezig.

IKC de Tichelaar toont zich als een progressieve school? Nick Kruip presenteert zich als de Kersenkoning 2021. Hij wordt tijdens de kampdagen vergezeld door de prinsessen Floor Keijser en Marit Peters.  Leerlingen hadden zelf de kans om zich aan te melden.  Het team maakte de keuze.   

De Gendtse schoolkampbewoners slapen normaliter 2 nachten bij elkaar, legt Kelly Wissing uit. Echter een school is geen blokhut met voldoende sanitaire voorzieningen. Om de leerlingen toch het kampgevoel mee te geven, is voor éen nacht met een ongewassen ochtend en een schoolontbijt gekozen. Nu doen ze alles in Gendt. Een mooie gelegenheid om Gendtse ondernemers en verenigingen erbij te betrekken, zegt Kelly. Ze bromt wel. Ze is op zoek naar de sleutel van de schoolfiets. 

Avonduren

De vertrouwde schoolkampen hebben zijn charme, geeft Michiel Evers van groep 7/8 toe. Vooral in de avonduren, zegt hij zonder in te gaan op praktische voorbeelden. Een rondvraag later bij de koffie op Walburgen, geven eenzelfde geluid en blikken.
Wat Evers heeft gezien is dat er ook in Gendt veel kan. Dichtbij kan ook hartstikke mooi zijn. Bedrijven en Gendtenaren die graag van harte meewerken. Hengelsportvereniging De Snoek vindt hij een ‘keigave vereniging’. Bij de voorbereiding was niks te veel. Ze hebben zelfs enthousiast meegedacht, zegt hij. Tijdens de vislessen blijken er ook helpers bij te zijn die niet uit Gendt komen. 

Tijdens het broodbakken in de polder is duidelijk te zien dat kinderen elkaar nodig hebben. Het sociale contact is misschien wel het belangrijkste. En dan samen in het klaslokaal slapen blijft een geweldige ervaring. Dat de organisatoren na een onrustige nacht een sportdag hadden gepland, is wellicht een ‘bespreekpunt’? GuG hoorde op Sportpark Walburgen van leerlingen dat, na amper vier uurtjes slapen het een hele opgave is om daarna fit te sporten.
Het plezier en de glimlach op de snuutjes gaf aan dat een kamp in eigen durp niet verkeerd is. Volgend jaar hoopt IKC de Tichelaar dat het toch weer mogelijk is om op de fiets naar een blokhut te gaan. Drie dagen weg uit Gendt, zonder ouders en met twee onvergetelijke nachten. 

Kijk ook naar:

Vlot bouwenVissen


Brood bakken


Sportdag op Walburgen

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement