Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Pepernotentest   (Vrijdag 2 december ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

 

   
 
   
 
 
 
 
 
 

Zijn pepernoten gezond? Er niet veel verschil in calorieën en suikers in de verschillende zakken kruidnootjes. De echte pepernoten zijn volgens de industrie iets lager in calorieën en hebben minder verzadigd vet. Er zou in bijna alle zakken ongeveer 8 klontjes suiker zitten per 100 gram.

Pepernoten of kruidnoten, worden ze genoemd. Het zijn allebei de zelfde ronde koekjes waarmee de ploeg van Sinterklaas strooit. Er zijn wel verschillende soorten, minder suiker, biologisch, A-merken, eigen merken van supers, prijsstunters, prijzig of aanlokkend verpakt. Maar welke zijn nou het lekkerst? Aan de onderzoektafel van het Leerlab De Tichelaar is hierover diepgaand onderzoek gedaan. Iedereen lust gelukkig pepernoten, zo is uit vluchtig onderzoek van GuG gebleken

Het Leerlab is een landelijk fenomeen. De missie is om leerlingen te leren leren en te plannen. Met die basisvaardigheden kunnen leerlingen groeien in alle vakken en zorgen we tegelijkertijd voor een stabiele basis. Het zijn basisvaardigheden die je leerlingen moet aanleren, zegt de oprichter van ’t Leerlab. “Deze ontwikkelenzich niet spontaan.” De Gendtse leerlingen zijn razend enthousiast. Buiten de klas, leer je in groepjes anders en veel beter, zo wordt gezegd. Soms werken ze na de lestijden nog even door, weet stamgroepleider Susan van Bon van groep 5-6. Zij is dé gedreven aanjager van Leerlab De Tichelaar. Het Leerlab geeft het basisonderwijs meer verdieping, zegt ze vol enthousiasme.
Voor het peperonderzoek heeft de coach bij verschillende winkels inkopen gedaan. De ‘laboranten’ hebben de pepernoten  zonder kennis van herkomst getest. Er zijn punten gegeven over smaak, geur, structuur en uiterlijk. GuG heeft over de schouders meegekeken. Het oordeel liep van een zuur gezicht en een anderhalf punt tot glimlachend met een tien. De resultaten worden 13 december gepresenteerd

 
 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement