Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Kerstsamenzijn op De Vonkenmorgen  (vrijdag 17 december ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kerst is samenzijn, zo wordt door iedereen al heel lang geroepen. Echter, samenzijn en de driftige nukken van omikron gaan echt niet samen. Terwijl scholen zich opmaken voor een alternatieve kerst zegt minister Hugo de Jonge van volksgezondheid geen enkele maatregel uit te sluiten. "Als het nodig is om dat virus scherp af te remmen, om de golf die verwacht wordt te vertragen, dan zullen we die nemen."
De overhaaste schoolsluiting heeft de warme kerstplannen danig overhoop gegooid. Maar zonder morren, want Kerst blijft gezellig samenzijn.

Op IKC de Tichelaar en IKC de Vonkenmorgen was het voor de leerlingen dan ook ’gewoon Kerst’.  De coronamaatregelen hielden ouders buiten de school. Leerkrachten in foute truien liepen met een glimlach door hun klas. Kerstbomen met verlichting geven een gezellige en ontspannen sfeer. Veel leerlingen waren in kerstkleding. Rode kerstmutsen waren favoriet. De haren soms versierd met brandende lampjes.

Kerst is samenzijn.  De Tichelaar heeft voor een kerstlunch gekozen. GuG zag op de tafels broodtrommeltjes en lekkere dingen. Bij de ene groep aangevuld met een dampende soeppan en bij de ander poffertjesbakken. Zelfs het ‘tostimachine’ maakte overuren.   

Kerst is samenzijn. De Vonkenmorgen moest  de traditionele kerstviering ook in de la houden en  heeft een kerstbioscoop. Popcorn, snoep en wat te drinken zitten ook bij bioskoop De Vonkenmorgen in de kerstsfeer.  

Kerst is samenzijn. De vrijdag is ook samenzijn in opmars naar drie weken kerstvakantie. De coronatoekomst is ongewis. Een nieuwe lockdown dreigt. Gelukkig hebben we de foto’s van een gezellige kerstsfeer waar ‘gewoon ’samenzijn op school het allerbelangrijkste lijkt.  
Kerst thuis, maak er zelf iets moois van.

 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement