Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Schoolfeest IKC de Vonkenmorgen  (vrijdag 1 juli) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alwin van de Laak is twee dagen voor aanvang van het jaarlijkse schoolfeest van De Vonkenmorgen er niet gerust op. De weersverwachting kan roet in het eten gooien.  Het kwik is vrijdag  inderdaad behoorlijk gedaald, maar er komt geen regen.

Sommige volwassenen hebben ’s morgens nog een vestje aan. Een aantal blagen loopt echter al fris en vrolijk in zwempak. De brandweer heeft de brandslang openstaan  om de luchtkussenglijbaan glad te maken.


Het schoolfeest wacht een mooie zomerse dag. Het luchtkussenparadijs is vast onderdeel. Een spektakel waar kinderen op, langs, over, naast, onderdoor kruipen of springen.

Het water van de brandweerspuit sijpelt naar het Walburgenstrand. Zand en water, een combinatie die aantrekkingskracht geniet. Het natte zand spat omhoog. Daar kan geen digitaal spel tegenop.


Van afstand gezien is het op Walburgen een gezellige mierenhoop. Kinderen rennen door elkaar. Kunnen zomaar een beker ranja pakken als ze dorst hebben. Praten en lachen met elkaar. Een dolle boel.Daartussen loopt de ‘bovenmeester’ Joost Baaijens. En hoe gaat het hier? ‘Vrijheid voor de kinderen’ roept hij met een lach.  Nog een paar dagen en dan is het vakantie.  IKC de Vonkenmorgen begint het schooljaar 2022/2023 met een lichte groei.

De uitdaging van de schooldirecteur is dat het college ein-de-lijk duidelijkheid geeft over de door de gemeenteraad vastgestelde nieuwbouw. Zijn ‘weersverwachting’ is locatie Schoolstraat.
Kinderen worden geïnformeerd. De frietwagen is open
.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement