Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Sint bezoekt De Vonkenmorgen  (vrijdag 3 december ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De goedheiligman weet het al jaren, zijn komst is voor héél  veel basisschoolleerlingen hét hoogtepunt van jaar. Je gezicht dan niet laten zien is absoluut geen optie.
Maar uh, GuG heeft het meest recente Protocol basisonderwijs ingezien. Oei! Externen en ouders moeten buiten de school moeten blijven. En Sinterklaas met zijn Pieten dan?

Het ministerie beschouwt het sinterklaasfeest  als onderdeel van het primaire proces. Het moet dus kunnen, maar wel met terughoudendheid. Sint is welkom op 1,5 meter afstand en niet alle groepen door elkaar hutselen.

Vonkenmorgen

Directeur Joost Baijens van De Vonkenmorgen zag de bui met coronamaatregelen een maand geleden aankomen en huurde Providentia af.  Klassikaal werden de leerlingen door Hoofdpiet  naar Sinterklaas zijn tijdelijke Spaanse residentie uitgenodigd. Dansen met de pieten en tot slot als klas een voorstelling geven voor de jarige goedheiligman. De attracties hadden pieten al op school gebracht.


Tichelaar

Directeur  Joren Heijnen heeft goede ervaring met vorig jaar. Toen heeft De Tichelaar Sinterklaas online verwelkomt. Het motto is dus dat de Sint weer gaat videobellen. “En we gaan er een leuk feest van maken.”
Sinds digitaal onderwijs is neergedaald, lijken kinderen geen digitale drempel te hebben naar Sinterklaas. De interactie was geweldig. Eén van zijn pieten was door de schooldeuren geglipt om de kinderen te verrassen met een gulle lach en pepernoten.

Vrijdag 3 december. Nederland gaat weer gebukt onder coronamaatregelen, een lockdown, een groeiend leger van deskundigen bij praatprogramma’s, maar de Gendtse basisschoolleerlingen  hebben binnen de mogelijkheden een hele mooie dag mogen beleven.  

 
 
 
 
 
 
 

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement