Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Sportdag de Vonkenmorgen  (vrijdag 21 april ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

IKC de Vonkenmorgen heeft de laatste schooldag voor de meivakantie ingevuld met een sportdag. Het zogenaamde lenteweer liet ze in de steek. De temperatuur was niet al te florissant. Volwassen hadden zich daarom ‘goedgekleed’. De jeugd dacht er anders over. Er waren kinderen die hadden gaandeweg de sportdag al gauw genoeg aan een T-shirt met korte mouwen. De lol om gezond te sporten en samen te daldeejen zat er goed in.

 De Koningsspelen is een jaarlijkse sportdag voor kinderen in Nederland. Het evenement is bedoeld om kinderen aan te zetten een gezonde leefstijl na te streven. De Koningsspelen is een initiatief van oud-tennisser Richard Krajicek. De eerste editie werd gehouden op 26 april 2013, naar aanleiding van de troonsbestijging van koning Willem-Alexander.

In verband met de viering van het islamitische Suikerfeest opvrijdag, zijn de Koningsspelen dit jaar voor het eerst verspreid over twee dagen. Scholen kunnen kiezen op welke dag zij meedoen aan de landelijke sportdag. IKC de Tichelaar heeft voor de donderdag gekozen.

Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal. De invulling is een vrije keuze van de deelnemende scholen en gemeenten. In totaal doen er 1,3 miljoen kinderen van 6.300 basisscholen mee aan de spelen.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement