Ons volkslied

Vrienden GUG

 

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
ADHD Positief Terug naar Vépé
   
 
Mail

06 1991 8095
 

 

 
 

ADHD Positief BV van Bart Lukassen heeft zich gevestigd in het kantoor Dorpstraat 17c. Een nieuwe vriend van GuG. En wat doet die? Op de gevel geen gelikte promotie. Ik word er niet wié’zer van. Eenmaal binnen wordt mijn nieuwsgierigheid amper gestild. Een boekenkast is de blikvanger in het interieur van een moderne ondernemer? “Tja, ik heb nogal veul belangstelling vur filosofie, zegt hij bijna als excuus. Een kennismaking met Bart Lukassen die met zijn bedrijf landelijk faam maakt om mensen te helpen met gedragskenmerken van ADHD om relaxter te leven met ADHD.

Na zo’n 30 jaar uit Gendt weg te zijn geweest, is Bart teruggekomen naar de omgeving waar hij is opgegroeid. Na 18 jaar in Arnhem te hebben gewoond besloot hij om met zijn gezin terug te komen. Met als resultaat een woning in Doornenburg en recent een verhuizing van zijn bedrijf van Arnhem naar Gendt. Hij vindt het erg bijzonder dat hij weer terug is in zijn geboortedorp na al die jaren.

Op zijn negentiende kwam Bart bij het Korps Mariniers terecht, hij zag veel van de wereld en bleef 16 jaar trouw aan het Korps. Na 16 vertrok Bart bij het Korps Mariniers en ging op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij kwam terecht in de mediawereld en in 2014 startte hij het initiatief ADHD Positief.

De motivatie van om ADHD Positief te starten was nadat hij zelf de ADHD-diagnose kreeg (2012). Hij liep in een aantal dingen totaal vast en kreeg dit zelf na jaren van frustratie niet opgelost. Doormiddel van een persoonlijke ontwikkelingsreis en met hulp van specialisten leerde hij om alles een plek te geven en te leven vanuit zijn krachten.

Bart merkte dat er veel negativiteit en stigmatisering was rondom het ADHD label. “Op een dag in 2014 besloot ik dat dit anders moest en startte in een opwelling ADHD Positief.” Hij begon een Facebookgroep en knutselde een website in elkaar. Niet beseffende dat een nieuw groot avontuur voor de deur stond. Binnen een paar maanden sloten duizenden lotgenoten zich aan bij zijn community (nu ruim12.000 leden). Het was het begin van een missie die niet meer te stoppen is.

ADHD Positief is geboren vanuit het hart om mensen met ADHD gerelateerde problematieken te helpen, legt hij uit. “Hierin is met de tijd de focus verschoven van het geven van erkenning en herkenning naar het creëren van oplossingen.” Hiervoor ontwikkelde Bart de RoutineHacker methode samen met specialisten. Met deze methode leren mensen met ADHD om baas over zichzelf te worden en relaxter te leven met ADHD. Hiernaast ontwikkelde hij samen met een medisch bioloog een natuurlijk voedingssupplement die zorgt voor meer rust in het hoofd en lijf.

Het geloof in Bart zijn missie heeft gezorgd voor goede partners en een bijzondere samenwerking. Bart is dankbaar dat Jaap Sommerdijk en de gebroeders Jan en Wim Joosten partner zijn geworden van zijn missie.

Heb je vragen over ADHD en wil je eens praten met een ervaringsdeskundige. Dan ben je welkom bij Bart aan Dorpstraat 17C.

 
 

Terug naar de tegeltjes