Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Keuvelen met  Gendtse toeristen Terug Vépé
   
 

Camping Waalstand Het zwelt aan met tijdelijke durpsbewoners. Toeristen worden ze genoemd. Wat trekt ze naar Gendt? Het durp? De polder? Omgeving? Of louter de rust op de camping aan de Waal. Om antwoord te krijgen zoekt GuG deze mensen op. Dit keer toeristen uut ons eigen durp. De winnaar van de hoofdprijs van de decemberactie. Een weekeind in een huurchalet, gezamenlijk beschikbaar gesteld door Winkeliersvereniging Gendt (WVG) en Camping Waalstrand Gendt.

Eigenlijk was de hoofdprijs een weekeinde in een  stacaravan. Echter, toen de winnaar kwam boeken, was er geen beschikbaar. Wel een huurchalet. Roger Cornelissen en Anciëlla Tap zijn gewend om hun campinggasten in de watten te leggen. Het jonge gezin Schouten kreeg een huurcaravan aangeboden. De decemberactie was voor Anciëlla een ultieme kans om ‘Gendtse toeristen’ met eigen ogen te laten zien en te ervaren wat de Gendtse camping elk jaar te bieden heeft.

Riant

Gendts keuvelen aan de terrastafel van Joost en Ylona Schouten. Hun kinderen Lieke (9) en Rune (11) vinden hun eigen weg. De laatste broodjes van het ontbijt staan er nog. Joost geniet. “Het is hier genieten van alles. Soms is het zo stil dat je de vogels hoor fluiten.“ Natuurlijk met een riant uitzicht op één van de drukst bevaren rivieren van Europa.

De camping is onbekend terrein. “Ik loop hier regelmatig langs, maar had geen enkel idee dat het hier zo groot was.” En hartstikke mooi vult Ylona ongevraagd aan. De chalet is compleet. “Er ligt zelfs een dreugfohn!”  Een mooie verassing was de toeristenmap in de chalet  die inzicht geeft over hun eigen durp.  Als toerist bekeek ze het winkelaanbod in Gendt. Genoeg voor de dagelijkse boodschappen, is haar oordeel.

 

Joost heeft ervaren dat hij zich op de camping bewust is geworden van de schoonheid van eigen dorp. “Je wordt bewust van je eigen omgeving hoe mooi dat het hier.”

Hij vervolgt. “Je weet wel dat het zo is, maar hier krijg je een bevestiging.” Ylona kijkt naar de overkant van de Waal. Het natuurgebied waar ze een weekeinde  lang plezierig naar heeft mogen kijken. Ik ben daar nog nooit geweest, zegt ze haast ongemakkelijk. Het staat nu gegrift op hun programma.
 

Het gezin heeft zich in het weekeinde goed weten te vermaken. Familie, bekenden zijn op bezoek geweest. De barbecue met asresten staat er nog.  Vriendjes, vriendinnen mochten komen om met Lieke en Rune te spelen. Het zwembad en de skelters waren favoriet. Lieke vraagt om de haverklap hoe laat dat het is. Haar vriendin komt om half twaalf op de camping. Dan wil ze haar opwachten.

De positieve reacties aan tafel zijn unaniem. Rune heeft wel een voorzichtige opmerking. Wifi was soms spelbreker bij een computerspel. Thuis gaat het toch beter, zo komt er mompelend uit.

Soms waren er momenten om thuis wat te doen of te halen, zegt Joost bijna verontschuldigend. Zaterdag is hij met zijn zoon naar sportpark Walburgen geweest. Net op dé zaterdag dat ouders na corona weer welkom mochten zijn bij De Bataven, zou de stervoetballer dan op de camping moeten zitten omdat pa en ma een hoofdprijs hebben gewonnen? Dat ging niet gebeuren. Dan is het echt gemakkelijk als je in eigen durp op vakantie bent, komt er lachend en begripvol uit.  Rune vraagt mams aandacht. Hij oogt wat onrustig en vertrekt naar binnen. Hij wil niet op de foto, zo blijkt.

De Gendtse vakantie was een welkom tussendoortje. Gewoonlijk stappen Joost en Ylona met hun twee Schoutentjes naar het buitenland. Een combinatie van een strandvakantie met een stedentrip om de Schoutentjes bewust cultuur mee te geven. Voordat de school weer begint, vertrekken ze eind augustus naar het Franse strand, Parijs wordt het culturele onderdeel.

Het gezin gaat gezamenlijk op de foto. Rune volgt de aanwijzing van de fotograaf met een glimlach.  

 

Wachten op je vriendin.

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt doorendtse Vrienden
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 

Naar het archief van de camping

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement 

 

 

 
function clickNS4(e){ if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){ if (e.which==2||e.which==3){ alert(message); return false; } } } if (document.layers){ document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN); document.onmousedown=clickNS4; } else if (document.all&&!document.getElementById){ document.onmousedown=clickIE4; } document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false") // -->