Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Expositie van Wilma Roelofs

Terug Vépé

Van 17 augustus tot en met 28 september toont Wilma Roelofs haar keramiek in de Kijkruit.

Wilma Roelofs is  geboren in Bemmel en woont in Gendt. 

Ik ben ruim 30 jaar geleden begonnen met pottenbakken bij Geert Schreuder aan de Kleine Academie in Bemmel. Later werd dit de Open Academie. Vervolgens heb ik les gehad van Mart Janssen en Jannie Blok. Omdat er niet genoeg draaischijven beschikbaar waren ben ik begonnen met handvormen, naast het draaien. Al snel bleek dat het handvormen meer mogelijkheden had en ik daar meer mijn ideeën in kwijt kon.

Toen ik les kreeg van Henk van Meurs stimuleerde hij mij om groter te gaan werken. Ik ben toen heel groot gaan werken en heb een aantal totempalen gemaakt waarvan de grootste een kleine 3 meter hoog is.
Inmiddels heb ik al weer een aantal jaren begeleiding van Bart Janssen, bekend van Het Ambacht Haalderen. Ik werk veelal zelfstandig en wanneer ik tegen problemen oploop denkt Bart mee om tot een oplossing te komen.
Elk cursusjaar wordt afgesloten met een Raku stook. Dit is een speciale Japanse stooktechniek waarbij de glazuren kunnen reduceren en er een craquelé in het glazuur ontstaat. Vaak wordt ook een deel van het object ongeglazuurd gelaten wat dan vervolgens zwart in rookt.
Ik hoop dat U geniet van mijn werk, zoals ik geniet van het vervaardigen!


Voor meer informatie over de Kijkruit kunt u terecht;  0481-421156. mail a.huystee@planet.nl, Twitter en  Facebook

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven