Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 

Schilders van Bart Elfrink in de Kijkruit

Terug Vépé

 
 

Van 2 juni t/m 14 juli

Wij zijn cursisten van Bart Elfrink bij de Kleine Academie Oost in Bemmel. De meesten van ons komen uit Lingewaard. Sommigen schilderen al meer dan 25 jaar, anderen zijn wat later begonnen en de jongste heeft zich 4 jaar geleden aangesloten. Elke donderdagavond staan we als groep in het atelier in de Kinkel. We ervaren het als inspirerend om in een groep te werken, brengen elkaar op ideeën, ontdekken de mogelijkheden van verschillende materialen en welke ons het meest aanspreken: olieverf, acrylverf, potlood, houtskool, aquarel, soft pastel.
Bart is een docent die een ieder vrij laat, die met je meeloopt naar waar jij naartoe wilt en je verder op weg helpt met zijn aanwijzingen als je daar behoefte aan hebt.
We halen inspiratie uit veel bronnen: de natuur, de mensen in ons dagelijks leven, de krant, videogames, foto’s in boeken en op internet, in schilderijen van grote meesters.
Al die inspiratiebronnen leveren divers werk op. We schilderen landschappen, bloemen, dieren, stillevens, prentjes voor de kleinkinderen. Het werk van een deel van onze groep was reeds in januari 2023 te bewonderen in de kijkruit. Nu hangen hier de werken van het andere deel van onze groep.
Schilderen en tekenen hoort voor ons bij het leven. Het biedt ons ontspanning, we halen er voldoening uit. Gewoon heel plezierig om te doen.

Algehele informatie
De Kijkruit,  Anneke van Huystee,
Dorpstraat 56.  0481-421156.

Twitter Instgram Facebook Mail

Expositieadres ( raammanifestatie ) Dorpstraat 21b
Interesse om te exposeren?
Geef je op via het aanmeldingsformulier.

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

 

 

 

 
 

Groeten uit Gendt 2023

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links   Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

function clickNS4(e){ if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){ if (e.which==2||e.which==3){ alert(message); return false; } } } if (document.layers){ document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN); document.onmousedown=clickNS4; } else if (document.all&&!document.getElementById){ document.onmousedown=clickIE4; } document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false") // -->