Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Albertus Wolters in de Kijkruit: Carnavalllll!

Terug Vépé

 
 
 
 

 

Ieder jaar maakt Albertus Wolters uit Gendt, kunstenaar bij Atelier 23, een aantal werken over Carnaval. Helaas is er dit jaar geen sprake van gezellige bijeenkomsten. Daarom richt Albertus de Kijkruit in met zijn carnavalswerken; er is geen gehos en gespring, maar de sfeer is goed te zien!

Albertus Wolters is 41 jaar en houdt van tekenen, schilderen en gezelligheid zoals carnaval. Hij is daar gek op en ook op Nederlandstalige muziek. Hij heeft als voorbeeld Rembrandt van Rijn maar laat zich ook inspireren door mensen om hem heen. Hij werkt al jaren bij Atelier 23 en heeft daar een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt.  

“Carnaval is het feest waar ik in los ga, met hossen en polonaises. En bier natuurlijk, maar ik drink niet meer dan anders. Ik zit in de Raad van Elf en bij de optocht rijd ik altijd mee op de wagen. Dat is dit jaar allemaal anders. Er is niets leuker dan carnaval echt vieren. Het verkleden, als nuchtere boer in een oranje kiel, daar begint het mee. Ook de onderscheidingen doe ik op, want die krijg je als je iets goed hebt gedaan. Ik teken graag de Prins van dat jaar en hoop natuurlijk zelf ook eens Prins Carnaval te zijn!

Ik vier ook nog carnaval op De Klup, samen met carnavalsvereniging De Kraonige Zwaone. De Klup is een vrijetijdsclub waar we van alles doen. Van knutselen tot spelletjes en dus ook carnaval.
Een goede vriend van mij is nu gekozen tot prins carnaval op De Klup. Daar ben ik erg trots op want zo ben ik ook een beetje Prins!”

Albertus werkt graag met Oost-Indische inkt en gekleurde inkt. Hij tekent vooral portretten van beroemde mensen uit de showbusiness en de sportwereld. Maar er is nog genoeg te ontdekken zoals hij zelf zegt.
 
Algehele informatie

De Kijkruit,  Anneke van Huystee, Dorpstraat 56.  0481-421156. a.huystee@planet.nl

Twitter Facebook

Expositieadres ( raammanifestatie ) Dorpstraat 21b
Interesse om te exposeren? Geef je op via het aanmeldingsformulier

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

 

 
 

Groeten uit Gendt 2020

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

function clickNS4(e){ if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){ if (e.which==2||e.which==3){ alert(message); return false; } } } if (document.layers){ document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN); document.onmousedown=clickNS4; } else if (document.all&&!document.getElementById){ document.onmousedown=clickIE4; } document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false") // -->