Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 

Houten handwerk Peter Strijbos in De Kijkruit  (t/m 4 november)

Terug Vépé

 
Peter Strijbos is 80 jaar en geboren in 1941 in Delft. Hij woont al sinds 1968 in Gendt. “Ik heb mij altijd goed vermaakt. Naast mijn baan als chef werkplaats in een metaalfabriek, was ik bezig met stoelen matten en mandenvlechten. Ook ben ik hout gaan draaien en heb geleerd allerlei dingen zelf te maken mede geďnspireerd door de kleinkinderen en mijn vrijwilligerswerk. Zo maakte ik van restjes hout paddenstoelen, eierdopjes, kaarsenstandaards en voor mijn kleinkinderen poppenhuizen. Een camper van mijn dochter heb ik nagemaakt.

Voor mijn vrijwilligerswerk bij Fort Pannerden heb ik de maquette van het Fort gemaakt. Dit was mijn eerste werk voor het fort en is daar te bewonderen. Daarna volgden allerlei houten spelletjes, wachthuisjes en een dwarsdoorsnede van een granaat en het fort. Zelfs in het restaurant op de tafels staan kleine soldaatjes van hout. Allemaal nog steeds te vinden in Fort Pannerden. Ik houd ervan om unieke dingen te maken. Vraag je mij om 100 dezelfde sleutelhangers te maken dan haak ik af.
Ik kijk overal naar hout of houtresten. Sommige mensen schoppen het aan de kant, maar ik kijk wat ik ervan zou kunnen maken. Zo maak ik ook sieraden van een stuk Tactus of Goudenregentak. Samen met mijn vrouw Anneke Strijbos zijn we uren aan het knutselen op zolder. We hebben nog steeds veel plezier in onze hobby en maken graag mooie dingen van hout. Stil zitten is er voorlopig niet bij!

 

Algehele informatie
De Kijkruit,  Anneke van Huystee,
Dorpstraat 56.  0481-421156.

Twitter Instgram Facebook Mail

Expositieadres ( raammanifestatie ) Dorpstraat 21b
Interesse om te exposeren?
Geef je op via het aanmeldingsformulier.

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

 

 

 
 

Groeten uit Gendt 2022

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links   Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

function clickNS4(e){ if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){ if (e.which==2||e.which==3){ alert(message); return false; } } } if (document.layers){ document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN); document.onmousedown=clickNS4; } else if (document.all&&!document.getElementById){ document.onmousedown=clickIE4; } document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false") // -->