Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
De Kijkruit: Sjors Doedens

Terug Vépé

 
 
 
 
 

 

Sjors Doedens laat zijn kunstwerken zien tot en met 27 maart.

Het hier gepresenteerde werk stamt van de tijd vóór dat de kunstwerken van kunstenaar Sjors Doedens (’87) voor miljoenen verkocht werden. Na een zesjarige crisis waarin hij meerdere malen tegen zijn zin opgenomen werd op een psychiatrische afdeling, worstelde hij om zijn leven weer op de rit te krijgen.

Zijn eigenwaarde en status als mens is in die periode flink ondermijnd. Dit vormde een drijfveer om het gewone te ontstijgen. Hij bewees hij het leven aan kon zonder medicatie. Maar jaren strijd met instanties lieten hun sporen na. Het verwerven van status en erkenning en het streven naar een groot vermogen werden een van zijn grote drijfveren. Inhoudelijk was zijn grote passie het onderzoeken, ontwikkelen en verbeelden van het hogere zelf en/of hogere bewustzijnsstaten, die het leven verrijken. Nog tot vandaag zijn grote passie. Maar zijn eigenlijke filosofie: “Zelfontwikkeling dient te worden nagestreefd vanuit de huidige situatie. Het heeft geen zin om jezelf streng te onderwerpen aan allerlei ontberingen die er van de buitenkant uit zien als horende bij iemand met grote verworvenheid. Het heeft veel meer zin om langzaam steeds meer te groeien en te stromen in die richting die kiest voor het aangaan van het leven.”

Sjors deed zijn propedeuse aan de acteursopleiding van de HKU. Daarna studeerde hij filosofie en scheikundige technologie. Geen van de studies maakte hij af.
Tegenwoordig maakt hij zijn kunsten op Landgoed de Brouwketel gelegen in de Angerense uiterwaarden.
Hier voor meer info.


Algehele informatie

De Kijkruit,  Anneke van Huystee, Dorpstraat 56.  0481-421156. a.huystee@planet.nl

Twitter Facebook

Expositieadres ( raammanifestatie ) Dorpstraat 21b
Interesse om te exposeren? Geef je op via het aanmeldingsformulier

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

 

 
 

Groeten uit Gendt 2020

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

function clickNS4(e){ if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){ if (e.which==2||e.which==3){ alert(message); return false; } } } if (document.layers){ document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN); document.onmousedown=clickNS4; } else if (document.all&&!document.getElementById){ document.onmousedown=clickIE4; } document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false") // -->