Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Kijkruit: Toon Peters toont Platonische Lichamen

Terug Vépé

 

Heel lang geleden zag ik een tekening van zogenaamde platonische lichamen in een boek dat ik bij de bibliotheek geleend had. Die tekeningen boeiden mij meteen en dit heeft me nooit meer losgelaten. Jaren later heb ik de eerste pogingen ondernomen om deze in papier na te maken.

Expositie 1 februari tot en met 15 maart

Midden jaren negentig besloot ik de zaken eens goed aan te pakken. Er waren toen ook heel geschikte materialen beschikbaar. In een korte periode heb ik toen aan een aantal complete verzamelingen gebouwd.
Ook heb ik veel tijd besteed aan het bestuderen van de enorme rijkdom aan informatie die op het internet over dit onderwerp te vinden is.

Drie jaar geleden ben ik weer begonnen met bouwen: De vormen werden steeds gecompliceerder en lastiger te construeren. De vormen die hier in de Kijkruit staan zijn dan ook maar een kleine greep uit de grote hoeveelheid vormen die ik tot nu toe heb gemaakt.
Strikt genomen is dit natuurlijk geen kunst maar toegepaste wiskunde.

Sommige vormen zijn heel eenvoudig maar er zijn ook bouwsels die veel rekenwerk vereisen. Eigenlijk is dat het leukste, maar je moet wel van wiskunde houden! Wanneer je de juiste maten hebt kun je gaan tekenen en snijden. Snijden doe ik op een snijmat met een scalpel langs een stalen liniaal.
Het gekleurde karton dat ik gebruik is verkrijgbaar bij iedere kantoorboekhandel (vellen van 50x70 cm). De onderdelen zijn aan de binnenkant met tape bevestigd. De tape moet wel van uitstekende kwaliteit zijn.
Voor vragen en/of opmerkingen kunt u mij mailen: toonpeters33@gmail.com

Algehele informatie:
Werkgroep De Kijkruit: Anneke van Huystee, Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt Tel. 0481-421156. Mail: a.huystee@planet.nl
https://twitter.com/GendtVerbeeld
https://www.facebook.com/GendtVerbeeld

Expositieadres ( raammanifestatie ) Dorpstraat 21b Gendt

Interesse om ook eens te exposeren in de Kijkruit? Geef je op via het aanmeldingsformulier
www.kunstkringgendtverbeeld.nl

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven