Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Expositie Peter van Bergen

Terug Vépé

 
 

Peter ontdekte hoe leuk hij tekenen vond toen hij jaren geleden vanwege een rugblessure 2 maanden plat moest liggen. Zijn eerste pentekeningen zijn dan ook in buikligging gemaakt. Toen hij nog werkte, maakte hij af en toe een tekening op verzoek, of om cadeau te geven aan een vriend of familielid. Sinds hij met pensioen is, komt het weer vaker van tekenen.

Van zijn vader heeft hij een fascinatie voor kerkgebouwen meegekregen. Tijdens fietstochten ging hij met zijn vader in elke stad of dorp op zoek naar ansichtkaarten van kerken. Albums vol werden er van aangelegd, en deze zijn nu in zijn bezit. Op de meeste van zijn tekeningen zie je dan ook kerken. Zowel in- als exterieurs hiervan. Zo heeft hij kort voor de gedeeltelijke afbraak ervan het interieur van de Martinuskerk van Gendt getekend. Maar hij tekent ook een huisje, een boompje en een beestje.

Toen Peter ruim 4 jaar geleden in Bemmel ging wonen wilde hij zijn nieuwe omgeving leren kennen. Dat deed hij o.a. door een plattegrond van de gemeente Lingewaard te downloaden en op de uitvergroting daarvan bij elke dorp de kerk(en) en ook de kastelen te tekenen. Het geheel hangt bij hem in de gang als oriëntatiebord en is nu ook te zien in de Kijkruit.

Om nieuwe inspiratie op te doen plaatste Peter een oproep in de rubriek “Lezers helpen lezers” in de Gelderlander om mensen te vinden die hun huis of favoriete gebouw graag getekend willen zien. Daar kwam 1 reactie op, van iemand die een tekening wilde van het huis waar haar 3 kinderen geboren waren en dat ze kortgeleden verlaten had. Zo’n oproep doet Peter hier nu opnieuw: stuur een foto van het voor u te tekenen object

Algehele informatie

De Kijkruit,  Anneke van Huystee, Dorpstraat 56.  0481-421156. a.huystee@planet.nl

Twitter Facebook

Expositieadres ( raammanifestatie ) Dorpstraat 21b
Interesse om te exposeren? Geef je op via het aanmeldingsformulier

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

 

 
 

Groeten uit Gendt 2019

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement