Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

   
 
 
Zou het waor zien?

terug naar VéPé

 

Elke dag wordt tegen iemand gezegd: 
Elke dag wordt er gezegd: moj nie verder vertelle ......

Elke dag is er geroezemoes ien de hoofdstad van Lingewaard.
Zou 't  waor zien? 't Kum wel ien deze rubriek.
 

Schuttersfeest

Het schuttersfeest gé deur. Detektief Sherlock W. Gug heeft dat gemeld. Het zou een noodgedwongen maatregel van St. Sebastianus zien. De schutterstroon is namelijk nie mjèr compleet.
De coronakoning Harrie van Moerkerk krijgt de toevoeging 3.0. Maar jeugdkoning Christo Flintrop heeft het geboortedurp verlaten. Het geroezemoes gé dat op kermiszaterdag de schuttersblage gaan strijden om de  koningstitel.

 

Kermis

GuG houdt van durps geroezemoes. Onze kermis zou doorgaan. De schutterij zou bezig zijn met overleg.
Niks is kennelijk concreet of geheim.  Het geroezemoes kum bij GuG onverwacht uut een hemelse hoek. Als de kermis deurgé; Onze Lieve Heer is een Gendtenaar!

 

Heineken

Het geroezemoes gé dat café Concordia van Heineken af wil. Het geroezemoes gé dat Hans Cornelissen al ruim 5 jaar iets anders zuuk. Hij is gesignaleerd bij een brouwerij die speciaal vur Hans een lekker biertje heeft gebrouwen.  Klopt zegt tie, maar verder laat hij GuG’s geroezemoes wat is. We moeten voorlopig drinken wat uut de Heinekentap stroomt.

 

 

Schuttersfeest

Het geroezemoes gé dat Zijne Schuttersmajesteit Harrie van Moerkerk dit jaar niet van de troon wordt gestoten. De vogel blief ien lève. Er wordt in augustus geen schot gelost. Het geroezemoes gé wel dat zijn gilde zit te broeien op een andere invulling voor het schuttersfeest 2020. Veurzitter Hans Linders geeft desgevraagd  gin krimp. Het geroezemoes ontkrachten doet die ook niet. Zou het dan toch waor zien?

 

Aftreden

Het is geen geroezemoes dat de Gendtse kermis dit jaar niet doorgaat. Er is wel geroezemoes rond de hofhouding van schutterskoning Harrie van Moerkerk. De statuten vertellen dat de koning na één jaar moet aftreden.  Niks twee keer schieten. Niks twee keer koning. Maar het zit er niet in dat het koningschieten doorgang kan vinden. Het geroezemoes gé dat koning Harrie er dolgraag een jaartje aan vast wil knopen. De hofhouding maakt zich op voor een tweede troonbestijging in 2021.

 

Lintjes

In coronatijd kan nieuws door de actualiteit snel wordt ingehaald. Geroezemoes houdt langer stand. Het geroesemoe gé dat burgemeester Josan Meijers op 24 april met 5 Gendtenaren contact zal opnemen die een  koninklijke onderscheiding krijgen. 5, net als in 2019. Hoe, dat is nog niet bekend. Het ANP meldt het volgende: De jaarlijkse Lintjesregen ter gelegenheid van Koningsdag gaat wel door, maar in aangepaste vorm. De burgemeesters zullen op 24 april contact opnemen met de ongeveer drieduizend mensen die worden gedecoreerd. Omdat de versierselen door de coronamaatregelen niet kunnen worden opgespeld, zal naar een later moment worden gezocht waarop dat alsnog kan gebeuren.

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door onze vrienden
naar website van Dierenkliniek Bakker-Brom
 
 
 

 

 

 

 
   
 
 

Groeten uit Gendt

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement