Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Kersenfeest  ja of nee?  (donderdag 26 maart ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
Foto's 2019
 
 
 
 

De onzichtbare vijand is de baas. Het is nog te vroeg om te zeggen dat het Kersenfeest door de coronacrisis wordt geveld. Toch moet stichting Kersenfeest Gendt nadenken, zegt Petra Snel. De tijd dringt. Dit jaar zijn de Gendtse Winkeliers Vereniging en De Tweestroom aangewezen voor de organisatie.

Stichting Kersenfeest is als vergunninghouder het bevoegd gezag richting gemeente. Petra Snel had gehoopt dat Lingewaard duidelijkheid zou kunnen geven.  Maar de gemeentelijke woordvoerder laat GuG weten dat het college de genomen maatregelen van het kabinet strikt blijft volgen.
Tot 1 juni zijn alle evenementen verboden. Wat er na die datum gaat gebeuren is ook bij de gemeente volkomen onduidelijk, laat de woordvoerder weten. Het wachten is op het kabinet. “Daarom doen wij op voorhand geen uitspraken.”

Kabinet

Het kabinet zal voor 1 juni uitsluitsel moeten geven of het verbod op evenementen opgeheven kan worden. Steeds meer mensen in Nederland houden er rekening mee dat versoepeling van maatregelen niet wordt aangekondigd. Stichting Kersenfeest Gendt houdt de moed er in, zegt Petra Snel. “Er is al druk telefonische overleg. De sfeer bij ons en de organiserende vereniging is goed en gezellig te noemen.” Gelukkig wel zegt ze, maar zandloper loopt door.  “1 juni nadert snel, dan begin je toch wel een beetje te knijpen. Ik vind het zo zielig voor de organisatoren, maar je kunt helemaal niks.”

Geheim

Een week uitstel is nog mogelijk zijn, zo schat Snel in. Langer niet, want dan kom je met het kermisseizoen in de knoop. Het zwarte scenario is dat Kersenfeest 2020 noodgedwongen opgeschoven wordt naar volgend jaar.
Opschuiven betekent dat een kleine groep binnen de organisatie 12 maanden  langer een groot geheim voor zich moeten houden. De kersenkoningin met haar hofdames en wie krijgt de Zilveren Kers. 
 
 

Archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement