Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Boekenmarkt  (vrijdag 15 oktober ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

IKC de Vonkenmorgen heeft de Kinderboekenweek 2021 met een droombeeld afgesloten. Worden wat je wil, was het landelijke thema dit jaar. Kinderen zijn op ontdekkingstocht geweest tussen verschillende boeken en beroepen. Boeken- en tijdschriftenhandelaar lijkt torenhoog favoriet. Ook voor volwassenen is  het  dromen  in hun goeie oude tijd. Zoals bijvoorbeeld met Pinkeltje, De Kameleon, Donald Duk en Sinterklaasverhalen waar Zwarte Piet (nog?) spontaan in voorkomt.

 

De organisatie van Kinderboekenweek Nederland is helder. “Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, of je goed bent in rekenen of juist in tekenen, of je vier jaar bent of al tien, ieder kind kan worden waar hij van droomt”.

Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren, zegt de organisatie. Vandaag lijken leerlingen van De Vonkenmorgen zeker te dromen over lezen en zoveel mogelijk winst maken. De inhoud van de knip wordt regelmatig in de hand geleegd om te tellen. GuG kan maar één conclusie trekken, Het mooiste beroep is boekhandelaar.

Ondertussen drijven de ware boekenwormen bovenuit de drukke menigte. Er wordt flink gebladerd. Een vader duikt enthousiast op een stapel Suske en Wiske’s met zijn droom of nét die enige editie er tussen ligt. Niks, zo is even later van zijn gezicht te lezen.

De boekenmarkt is vooral positief dat alle kinderen in aanraking zijn geweest met boeken. Maak niet uit hoe en waarvoor. Voor de boekhandel, het kiezen van een beroep, de opgeruimde boekenschap, of voor weinig geld weer een stapel kinderboeken kunnen kopen om thuis heerlijk urenlang in weg te dromen.

 
 
 
 

 

 
 

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement