Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
SP vraagt opheldering Broeksestraat  (donderdag 2 maart ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

 

   
De gemeentelijke handhaving om een onbewoonbare woning, die illegaal weer is verbouwd van boerenstal tot woning, weer te sluiten heeft vragen opgeroepen bij SP raadslid Brian Claassen. De SP heeft het college schriftelijk om opheldering gevraagd. “Hoe zit de vork in de steel?”

GuG heeft onlangs melding gemaakt van het besluit om de illegale woning aan de Broeksestraat te ontruimen . Volgens Claassen gaat het om een voormalige oude boerenstal, welke is omgebouwd tot een woning. Volgens inwoners van Flieren gaat het om een woning die door de gemeente Gendt destijds onbewoonbaar is verklaard. Later zijn in het vervallen pand alle binnenmuren gesloopt.

De SP heeft andere informatie en lijkt verbolgen. Volgens de huidige bewoners is het pand al tientallen jaren in gebruik als woning.
Claassen schrijft: “Het college wil daar, ondanks de grote woningnood, een einde aanmaken omdat het ombouwen tot een woning in strijd met het geldend bestemmingsplan zou zijn gebeurd. De keuken, de badkamer, het toilet, de slaapkamers en de douche moeten verwijderd worden en de mensen eruit aldus het college. Het college zet hierbij in op een besluit met als gevolg dat mensen hun woning verliezen en een leegstaand half afgebroken pand op de betreffende locatie overblijft. De kans dat dit tot verpaupering ter plaatse gaat leiden is op zijn zachtsgezegd reëel te noemen. De wethouder heeft ons gemeld dat legaliseren niet mogelijk is vanwege de spuitzone. Volgens de bewoners heeft het college echter wel het realiseren van een mantelzorgwoning bij de achterburen vergund terwijl deze in dezelfde spuitzone ligt.”

Brian Claassen schrijft te begrijpen dat het college niet per sé tegen legalisatie is. “ Welke hindernissen moeten genomen worden voor legalisatie betreffende deze casus?” Het college moet binnen enkele weken antwoord geven.
 
 

zie eerder bericht handhaving

Foto Google augustus 2016
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement